- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Хванаха ученик да превозва мигранти

Група от девет мигранти е заловена до Челопечене, съобщиха от МВР. Чужденците, които заявили, че са от Ирак, са задържани тази сутрин, след като автомобил бил спрян от полицията.

Мигрантите са били вътре в колата, а зад волана бил 18-годишен български гражданин. Започва процедура по изясняване самоличността на мигрантите.

Информацията идва часове, след като полицейска гонка с трафикант на мигранти завърши с катастрофа. Шофьор, превозващ нелегални чужденци, блъсна патрулка. После мъжът опита да избяга. Действието се развива вчера сутринта край Панагюрище. По-късно виновният е открит, покатерил се на дърво, в центъра на близко село.

На пътя между Панагюрище и Попинци полицаите засичат този автомобил със сръбска регистрация и затъмнени стъкла. Колата не спира на стоп палка и започва преследване.

В района на съседното село Бъта шофьорът спира. В момента, в който полицаите слизат, той рязко дава назад и блъска полицейската патрулка. След което слиза и побягва към къщите в селото.

„Униформените полицаи са установили, че в автомобила се превозват 10 нелегални мигранти. Откъде са влезли на територията на страната и каква е тяхната националност тепърва ще се изяснява”, обясни говорителят на ОД МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

 

- Реклама -

Последни новини