12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

И Пеевски нападна Главчев за частната детска болница

И председателят на ДПС Делян Пеевски реагира остро на новината за изграждане на частна детска болница. По-рано позицията си изрази и президентът

„Призовавам служебното правителство незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница, взето във вторник“, заяви Пеевски.

„Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност – опазване на здравето и живота на децата. Още по-недопустимо е да се създават разделителни линии и противопоставяне днес, когато повече от всякога се нуждаем от обединение. Българските граждани трябва да научат кой ги подведе: защо Министерски съвет взе подобно решение и чии лобистки интереси обслужи“, коментира той.

„Хората трябва да знаят защо и как се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната – нашите деца“, допълни Пеевски.

По-рано през деня президентът Румен Радев изрази остра позиция относно, обявеното на 30 април вечерта, решение на служебния кабинет да одобри изграждането на частна детска болница.

„Финансирането за държавната детска болница е осигурено“, заяви по-рано служебният министър-председател Димитър Главчев. Но служебният кабинет е одобрил изграждането на частна болница „Мама и аз“ в София.

Димитър Главчев посочи, че няма съвпадение между двете лечебни заведения: „Едната е и за деца, и за възрастни, другата ще е само за деца“, посочи Главчев.

Проектът за частната болница e на стойност 120 милиона лева, като инвеститорът е заявил готовност да я изгради в срок до 48 месеца. От обществения съвет за Националната детска болница реагираха на това решение остро. Според тях, частният проект ще лиши от кадри държавния, чието изграждане още не е започнало.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img