13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Илхан Андай: Копринков пазарувал кметове за Радев


Още от миналата година Румен Радев „подготвя почвата” за своя партия, обикаляйки из страната, това заяви журналистът Илхан Андай пред Нова телевизия

След визитите му, в посетените общини „потичат” пари. „В няколко общини той беше приет много добре”

„Как става това? Един гол имидж не стига. 32% са крайно недостатъчни. Успехът на избори се крие в местните структури. Най-силните хора на ГЕРБ и ДПС, които са перфектната машина за избори в България, са кметовете. Те нонстоп са до хората и по даден сигнал тази машина действа при много висока скорост и постига резултати. Румен Радев анализира всичко това, миналата година направи един рейд из страната и в общините, където беше много топло приет, се наливаха средства“, допълни Андай.

Той даде пример с община Рудозем.

„Бившият областен лидер на ДПС зададе въпрос – бил ли е съветникът на президента Копринков при бившия кмет на Рудозем, говорено ли е за едни милиони, които ще получи той и за какви комисионни се е говорило – за 50 000 или 500 000 лева. Ние проверихме – за този период е имало огромни потичания на средства в Рудозем. Оттам нататък съответните органи могат да направят проверка и да се стигне до някакво сериозно заключение“, отбеляза Андай.

И допълни, че „този рейд е родил около 30-на общини, в които Румен Радев има свои кметове“: „По тази същата схема – питал е: „С какво мога да ти помогна“ и е изпращал съветника си, за да конкретизират потока на пари към общините“.

„С тези „негови общини“ и с неговия рейтинг той по-смело може да регистрира партията си и да се бори за един що-годе добър резултат“, отбеляза журналистът.

Той бе категоричен: „Румен Радев се хвана на тази игра. Той вече е на терен и трябва да го изиграе този мач с политическия си проект. А Пеевски реагира, защото Румен Радев посегна на „негово дете в политиката“ – конституционните промени. Ако Румен Радев не беше играл с бутонките за Конституционния съд, той егоистично щеше да остави нападките между Радев и сглобката, защото не си струва ДПС да води и тази война. Удобното е, че никой в тази евроатлантическа лига – ППДБ, ГЕРБ и ДПС не би водил успешна война срещу Румен Радев. Бойко Борисов се опитва, Радев не го забелязва. ППДБ до такава степен се провалиха, че каквото и да кажат за Румен Радев, дивидентите ще останат за него. Остава единственият неигран мач – между Делян Пеевски и Румен Радев“.

„Войната Пеевски-Радев носи щети на Румен Радев. От нея печели Делян Пеевски до такава степен, че тези от сглобката вече са склонни да го приемат повече и повече“, допълни Андай.

 

Последни новини

- Реклама -