31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Илхан Андай: Рамадан Аталай трябва да стане клиент на прокуратурата

В студиото на bTV журналистът Илхан Андай, разкри подробности за влиянието и действията на Рамадан Аталай: „Той дерибейства. Това е човекът, който свали Мустафа Карадайъ.“

Информацията, която Аталай е спекулативна. Остър разрив между Доган и Пеевски няма. Има разговор между двама лидери.

Журналистът напомни, че от години има основания прокуратура да да се задейства срещу депутата от ДПС: „Той не би могъл да се изправи на полиграф и да отговори на десет въпроса“

Припомняме, че името на Аталай е бе замесвано в цяла поредица от скандали, свързани с конфликт на интереси и с мирис на корупция.

Видимото им измерение може да се проследи в имотните му декларации пред антикорупционната комисия. От тях е видно, че за 10 години наличностите му в банкови сметки са нараснали 5 пъти – от 136 930 лева през 2013 г. (откогато съществува онлайн публичният регистър към комисията) до над половин милион – 585 676 лева, през 2023 г.

Като произход на парите Аталай е посочил „спестявания и заплати“. Твърдение, което не само се разминава драстично със стандарта на живот в страната, но и за което трудно може да бъде намерено разумно и най-вече – законно обяснение. Още повече, че официално, според търговските регистри Аталай няма участие във фирми, откъдето биха могли да получават подобни допълнителни доходи.

Далеч не стои така обаче въпросът със сина му Ревин Аталай, който още в началото на века се нареди сред крупните бизнесмени в страната и заедно със съпругата си Нора Костадинова фигурира в над дузина фирми, обхващащи почти целия спектър от икономиката – от транспорта, през имотния пазар до биогорива, а според медийни публикации и ВЕИ-сектора.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини