32.8 C
София
събота, 22 юни 2024 г.

Илияна Йотова: Не съм оптимист, че ще бъде сформирано правителство


Категорично не съм оптимист, че ще бъде сформирано правителство. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“.

Надявам, че днес емоциите са на висок градус и разумът ще победи, допълни Йотова.

Моята надежда е, че поне за един период напред няма да бъдем отново в същата класна стая, заяви Йотова.

Тя изчака близо 20 минути, за да може да даде своя вот. А след това обясни, че едно от най-големите човешки права е правото на избор.

Оттук-нататък аз разчитам и се надявам, че с моя глас няма да има повече унизителни за нас, българските граждани, сглобки като начин на управление. Гласувах с надеждата за различен тип управление на България, в който има ясни взаимоотношения между политическите партии, с ясна програма какво трябва да се прави следващите месеци, защото наистина има много работа, допълни вицепрезидентът.

Още повече, нека не забравяме, че днес гласуваме и за Европейски парламент. Гласувах преди всичко за хора, които са добре подготвени, които след 17 г. знаят какъв е българският интерес. Но и нещо много важно – хора, които ще бъдат наистина коректив на Европейската комисия, а няма да отидат в ЕП, за да натискат безпрекословно бутона на съгласието, обясни Йотова.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини