17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

Илияна Йотова: Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в МВР

Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на вътрешните работи. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти по повод оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

„Ако някой мисли, че така ще спечели местните избори, дълбоко ще греши и ще се кае само след един месец. Не МВР ще спечели следващите местни избори. Стриктно се спазват предписанията от партийното събрание на ПП. Очевидно това е техният подход“, допълни Йотова.

Припомняме, че вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане до Румен Радев за освобождаването на Тодоров. Държавният глава обаче отказа да го освободи. Малко по-късно той сам подаде оставка.

„Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се увеличават цените на електроенергията, означава, че имат доста къс кръгозор, т.е смятат, че след няколко месеца правителство няма да има“, каза Йотова.

Тя коментира и исканите промени за ограничаване на президентските правомощия относно служебните кабинети, внесени от депутатът Явор Божанков: „Не от вчера и не от Явор Божанков тръгна идеята да се прави Конституция анти-Радев“.

„Войната, обявена на президентската институция от страна на правителството, сигурно за някой има значение, но за българския народ няма“, посочи още вицепрезидентът.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини