13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Instagram и Facebook ще разкриват изображения, генерирани от AI

Meta заяви, че ще въведе технология, която може да открива и отбелязва изображения, генерирани от инструменти за изкуствен интелект (AI) на други компании.

Технологията ще се използва в платформите Facebook, Instagram и Threads. От компанията казват, че се надяват новата технология, която все още изграждат, да създаде „импулс“ за индустрията да се справи с фалшифицирането на AI.

Старши изпълнителния директор на Meta сър Ник Клег признава, че технологията все още не е напълно развита.

„Гугъл“ с нова версия за изкуствен интелект

Експерт по изкуствен интелект споделя пред BBC, че подобни инструменти лесно могат да се заобиколят. „Те може да успеят да обучат своя детектор да маркира някои изображения, специално генерирани от конкретни модели, но тези детектори могат лесно да бъдат избегнати чрез някаква лека обработка върху изображенията…“

Meta призна, че инструментът няма да работи за аудио и видео, въпреки че върху тях е насочена голяма част от загрижеността относно фалшификатите на AI. Сър Ник Клег също съобщи, че би било невъзможно да се тества за текст, който е генериран от инструменти като ChatGPT. От януари компанията има политика, според която политическите реклами трябва да сигнализират, когато използват цифрово променени изображения или видео.

Последни новини

- Реклама -