- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане”: Ще направя ревизия на строителството във Варна

Баланс в архитектурата и градоустройството . Така вижда решаването на проблемите с презастрояването във Варна Коста Стоянов, кандидат кмет от „Възраждане”.  Той е категоричен, че ако стане кмет на града, ще направи ревизия и ще прецени къде да се спре строителството за сметка на зелени площи, детски площадки и междублокови пространства. Инж. Коста Стоянов взе участие в дебат за кметския стол във Варна, организиран в предаването „Референдум” на БНТ.

Според него трябва да има категорична забрана за строителство и движение на автомобили в Морската градина на града. „Там преди няколко години на паркинг беше убито дете”, припомни той.

Инж. Стоянов и екипът му са направили анализ, които показват, че ако сегашният кмет Иван Портних продължи да управлява, ще му трябват 112 години, за да успее да асфалтира Варна. „Ние първо ще направим ВиК инфраструктурата и комуникациите и чак след това ще асфалтираме”, каза Стоянов, явно намеквайки за нескончаемите ремонти на улици, които мъчат варненци.

Една от темите в дебата беше за здравеопазването и липсата на частна болница в морската столица. „В програмата ми е предвидено изграждането на нова инфекциозна болница, каза инж. Стоянов. – Няма проблем, ако частник реши да направи болница във Варна, но здравеопазването трябва да е държавна политика, защото през Здравната каса изтичат много средства”, отбеляза кандидатът за кмет на „Възраждане”.

В дебата беше засегнат и Аспаруховия мост. Стоянов категорично застава зад идеята за проектиране и ремонт на съществуващия мост.

„Ще бъда работещ кмет и задължително ще имам приемен ден, обеща кандидатът на „Възраждане”. – Няма да вдигам местните данъци и такси. Предвидили сме данъчни облекчения за семействата с три и повече деца, както и безплатен градски транспорт да децата и учениците”, каза още Коста Стоянов.

В кметската му програма се предвидени още референдуми по важните въпроси за града. А първото допитване до жителите ще бъде с въпроса „Искате ли да бъде изградена натовска база на територията на Варна”.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -