- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Искат ново обвинение срещу Хънтър Байдън

Американски федерални прокурори планират да поискат преди края на месеца да бъде повдигнато ново обвинение от разширен съдебен състав срещу сина на президента Джо Байдън – Хънтър, предаде Асошиейтед прес, като се позова на подадени вчера съдебни документи.

Документите са подадени по съдебното дело за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, в което Хънтър Байдън бе обвинен, че е имал оръжие, докато е употребявал наркотици, въпреки че прокурорите не уточняват още какви обвинения ще поискат. Той също така бе разследван и за своите бизнес сделки.

Според прокурора на щата Делауер Дейвид Уайс, новоназначен като специален прокурор по разследването, ще се иска обвиненията по делото за неплащане на данъци и делото за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие срещу Хънтър Байдън да бъдат повдигнати преди 29 септември.

Адвокатите му заявиха, че той е спазил условията на първоначалното споразумение с прокурорите по обвинението в незаконно притежаване на оръжие, което предвижда синът на президента Байдън да бъде предпазен от съдебно преследване, ако няма нови нарушения и проблеми в продължение на две години. Според неговия адвокат споразумението остава в сила. Прокурорите обаче не са съгласни с него.

Съобщенията за евентуално ново обвинение идват в момент, когато републиканците от Камарата на представителите на САЩ се готвят за очаквано разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън по непотвърдени данни, че той е играл роля в чуждестранните бизнес дела на своя син по времето, когато е бил вицепрезидент.

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини