9.4 C
София
неделя, 21 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ислямска държава публикува още кадри от нападението в Москва


Информационната агенция Амак, свързана с „Ислямска държава“, публикува видео, показващо как нападателите на „Крокус“ влизат в сградата, откриват огън и убиват една от падналите жертви с огнестрелно оръжие, съобщава bbc.ru.

На кадрите се виждат четирима нападатели. За автентичността на клипа може да се съди по това, че облеклото им изглежда по същия начин като на видеозаписите, заснети от свидетели на нападението. Мястото, където е заснето видеото, също е извън съмнение. Прави впечатление фактът, че във видеото не се забелязва припряност и вълнение в действията на нападателите. Гардовете изобщо не са в кадър.

В същото време лицата на бойците са замъглени в записа, а гласовете им са променени, за да скрият самоличността им. Според последните твърдения на ИД четирима души са участвали в нападението. Ислямисти твърдят, че някои от жертвите са били обезглавени при атаката. Потвърждение за това няма.

В един момент на записа се вижда как един от нападателите открива огън с автомат по хората в сградата. Друг в този момент го насърчава, призовавайки го „убивай, не ги щади“.

Това е четвъртото изявление, публикувано от „Ислямска държава“ след атаката срещу Crocus City Hall, при която по последни данни загинаха 133-ма и са ранени 152-ма души.

Последни новини

- Реклама -