13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Италианец пое волейболните национали

Джанлоренцо Бленджини е новият треньор на националния ни отбор по волейбол за мъже.

Той подписаха договор за три години с опция за удължаване с още две години.

Джанлоренцо Бленджини прие изискването на Българската федерация по волейбол за пълен ангажимент само и единствено с националния отбор на България, като освен директната работа с представителния отбор той ще работи и за подрастващите национали, и за повишаване на капацитета на българските треньори.

„Спряхме се на Джанлоренцо Бленджини, защото искаме треньор с авторитет. Треньор, който знае как да работи и с млади състезатели.

Човек, който има капацитета да направи нужното националният отбор на България да има шансове да се класира на Олимпийските игри в Лос Анджелис“, заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

„Водещото желание на Българската федерация по волейбол беше националният селекционер да има целогодишен ангажимент към България.

Считаме, че това е правилният път. Черпим опит от държави като Италия, Полша и други волейболни нации, с които искаме да се състезаваме.

Там е като неписан закон – треньорът на националния отбор не работи успоредно и в клубен, изцяло е концентриран в работата си с представителния тим.

Опитваме се да следваме начин на работа, който доказано води до големи резултати.

Поради тази причина привлякохме треньор, който не просто е национален селекционер на представителния ни отбор, но ще има и редица задачи, свързани с развитието на треньорския капацитет у нас.

В рамките на годината ни предстоят две европейски първенства за подрастващи, в които ще разчитаме на неговата помощ и експертиза, след като мъжкият национален отбор приключи участието си във Волейболната лига на нациите.

Ще продължим да работим върху създаването на отлична комуникация между всички треньори в едно направление – от мъже до най-ранните възрасти при подрастващите.

Това е начинът и пътят за постепенна интеграция на млади състезатели за представителния отбор на България – следствие на координирана и унифицирана работа и методика“, добави още Любомир Ганев.

Бленджини, който наследява на поста Пламен Константинов, е роден на 29 декември 1971 година. Той е селекционер на мъжкия национален отбор на Италия от 2015 до 2021 година.

Последни новини

- Реклама -