19.8 C
София
четвъртък, 30 май 2024 г.

Италианската премиерка заведе дело срещу фалшиво порно с нея

Италианската премиерка Джорджа Мелони заведе дело срещу фалшиви секс клипове, в които лицето ѝ е копирано върху телата на порноактриси.

Лидерката на крайнодясната партия „Италиански братя“ иска обезщетение в размер на 100 000 евро (108,6 млрд. долара). Тя ще се яви лично на съдебния процес на средиземноморския остров Сардиния на 2 юли, съобщи нейният адвокат. Ако спечели делото, Мелони ще дари парите на фонд за подпомагане на жени, които са били жертви на насилие от страна на мъже.

В момента делото се води срещу 40-годишен мъж, който живее в Сардиния. Следващата седмица съдия ще реши дали ще бъдат повдигнати обвинения и срещу 73-годишния му баща. Мелони иска да се присъедини към съдебния процес. Разследването е започнало през 2020 г. в град Сасари. Синът е обвинен, че е използвал видео софтуер, за да накара порноактрисите да изглеждат като Мелони. Според следователите филмите с лицето на политика са били достъпни в интернет в продължение на месеци чрез американски уебсайт и са били гледани милиони пъти.

В жалбата на премиерката се казва, че тя иска да изпрати послание „на всички жени, които са жертви на подобен вид злоупотреба, да не се страхуват да повдигат обвинения“. Лидерката на „Италиански братя“ е начело на трипартийната коалиция в Рим от октомври 2022 г. Видеоклиповете са били създадени, когато тя все още е била в опозиция.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img