23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

ИТН и „Величие“ на консултации при президента, Радев обявява кога ще връчи първия мандат

Днес, 26 юни, президентът Румен Радев ще проведе консултации за съставяне на кабинет с представители на политическите партии „Има такъв народ“ и „Величие“.

От 11.00 часа Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“. От 13.00 часа президентът ще проведе консултации с представители на парламентарната група на „Величие“.

Президентът Румен Радев заяви, че ще обяви решението си кога ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, след като приключи цикълът на консултациите с парламентарно представените партии.

Припомняме, че ден по-рано президентът проведе консултации с партия „Възраждане“, които обявиха намерението си да търсят широка подкрепа от партиите, с изключение на ГЕРБ и ДПС, с които имат „непреодолими различия“. Костадин Костадинов съобщи, че са водени разговори с ключови фигури от „Продължаваме промяната“, което от ПП-ДБ побързаха да отрекат.

На консултации при Румен Радев на 25 юни бяха и от „БСП за България“, които очакват третия мандат и обещават „силно обединение на лявото пространство“. БСП заявиха пред президента, че искат да са „проводник на политическа стабилност“ и не се страхуват от нови избори.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини