20.1 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ивайла Бакалова сама е потърсила услугите на Мартин Божанов

Софийската градска прокуратура ще разпита Ивайла Бакалова. Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова преди заседанието на временната комисия, която проверява фактите около групата на Мартин Божанов – Нотариуса.

Градският прокурор Илиана Кирилова

Причината: двама свидетели дали показания, че Бакалова сама потърсила услугите на Божанов и говорила с него през чужд телефон в тяхно присъствие.

„От вчера има разпитани двама свидетели, които разказват, че именно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с Емил Писков и Мартин Божанов“, каза градският прокурор на София. По думите ѝ Бакалова е разговаряла от чужд телефон с Мартин Божанов и е търсила правна помощ. „Свидетелите застават с имената си, не са анонимни или защитени“, допълни тя.

Тя сама отива в дома на тези хора, сама иска среща, търси правна помощ от тях, те и казват, че не познават Божанов, но познават Писков, уточни Кирилова. По думите ѝ адвокат Писков отива в този дом, но свидетелят твърди, че адвокатът не е искал да се среща с Бакалова. Посочил е някакъв висок хонорар, с цел да се откаже г-жа Бакалова.

Има жалба от Емил Писков и Мартин Божанов до районна прокуратурата срещу Ивайла Бакалова за незаконни записи, които тя е изготвила, каза градският прокурор. Кирилова каза, че свидетелите са притеснени от тези записи, защото са правени от техния дом. Бакалова ги е уверила, че това няма да бъде излъчено. Действително не е излъчено, но имаме запис, на който се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова, допълни тя.

Днес да отговарят на въпроси на комисията са поканени и апелативният прокурор на София Радослав Димов, Теодора Точкова – главен инспектор в Инспектората на ВСС, както и Ясен Тодоров – следовател в Националната следствена служба.

Последни новини

- Реклама -