- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ивайло Ивков: Боби, Наско и Лечков нямат връзка с реалността

Станимир Стоилов е знамето и сърцето на „Левски“ през XXI век

Бившия изпълнителен директор на „Левски“ Ивайло Ивков гостува в предаването „Арена Спорт“ по Българската национална телевизия. Адвокатът говори по актуалните теми в нашия футбол, както и за конфликта му с Наско Сираков. Ето най-важните тези на Ивайло Ивков:

– Никога не е срамно, когато има протест. Това показва, че една страна е демократична. Считам, че нашата полиция не е подготвена за такива събития и доста често превишава пределите на допустимото.

– Ние сме страна на парадоксите. Когато пада един човек, се хвърлиха да го ритат много хора.

– Шегувахме се с един приятел, че трябва да докарат водното оръдие и полицията на улица „Тодорини кукли“. На подобни парадоски сме свидетели и в най-обичания клуб. Това чувство е на безнаказност на това поколение, което можеше да има всичко, но рано или късно бива наказвано. Такъв е естественият ход на събитията.

– Тези сега не ги ли е срам. Как да се разбереш, когато те замерват с неверни цифри. От август месец 2022 се води ужасно мръсна кампания срещу изпълнителния директор на „Левски“.

– Не е вярна нито една цифра, но нека приемем за момент, че е вярна. Нека приемем това обвинение, че е вярно. Изпълнителният директор представяте ли си да излезе и да каже, че е натрупал еди какъв си дълг към НАП. Все едно гледам сюрреалистичен филм. Ще угасите моята светлина лесно, но внимавайте вие да не потънете. „Левски“ натам се е запътил под ваше ръководство. Собствениците осигуряват бюджета на един клуб, това не е задачата на изпълнителния директор.

– Поехме клуба с минус четири заплати неплатени, с нито един конвертируем футболист, с футболисти, които трябва да освободим без да плащаме сериозни обезщетения.

– Нямаше как да продължим заедно. Знаех къде ще стигне „Левски“. Знаех, че ще стигне до дъното.

– Бил съм най-голямата му грешка. Аз дойдох като уважаван адвокат с име. Дойдох да спася любимия си клуб заедно със Стоилов и със Сираков. Една грешка не ни е посочил. Само след седем месеца отборът бе тръгнал по пътя, по който трябва,  и както се очакваше.

– Станимир Стоилов е знамето и сърцето на „Левски“ през XXI век. Няма незаменими хора, но има труднозаменими.

– „Левски“ днес е воден към командно дишане с подаване на малко кислород.

– Казах му на Мъри: „Дай да градим“. Сега пак се правим на счетоводители. Отборът върви към дъното, клубът върви към дъното, което е по-важно. Може ли ти да говориш срещу Стоилов? Ние без Стоилов нищо нямаше да направим. С него оставихме силен отбор и близо 18 милиона паричен поток.

– Това поколение има чувство за безнаказност. Те нямат връзка с реалността. Говоря за Боби, Наско, Лечков. Над 2 милиона млади хора не помнят 1994-ата година. Тези хора ги гледат като ръководители. Е, какво направиха хубаво?

– В кой период без Мъри, г-н Сираков ръководеше добре „Левски“?

– С цялото ми уважение, но Николай Костов каза, че най-големият му успех е мача срещу „Айнтрахт“ Франкфурт. Ами погледнете биографията на Стоилов.

– В „Левски“ сега никой не говори за несъстоятелност. И имат наглостта да говорят на Общото събрание какво са заварили на 5 май. Завариха отбор, който струва 25 милиона.

– Най-големият ни мач бил с НАП… Ние с Мъри гледахме голямата картина. Ние създадохме футболния бизнес. „Левски“ започна като един работещ двигател.

– Омразата до нищо добро не води. Градете! Аз няма да се върна в „Левски“…

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -