- Реклама -

- Реклама -

0 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ивайло Мирчев: Атанас Славов е сложен като гаранция за конституционните промени

Основната задача сега е да преведем страната през кризите, а не да си броим министрите и заместник-министрите. Голяма част от администрацията е назначавана включително по времето на ГЕРБ. Когато ГЕРБ казват, че нямат нищо общо с това правителство, звучи, меко казано, странно, защото те имат доста силно влияние. Този коментар направи пред БНТ Ивайло Мирчев, депутат от парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“.

С изказването си Мирчев фактически признава, че администрацията не е много за хвалба, но би трябвало да знае, че отговорността за нея е на управляващите и не може да се разчита на няколко лица, за да върви работата. Другото се нарича „бягане от отговорност“.

„ДБ има Атанас Славов и той е сложен там, за да гарантира конституционните промени. В момента, в който конституционните промени на някой му хрумне да ги опраска, Атанас Славов си тръгва. Това има „Демократична България“. Нямаме никакви други министри, нямаме някой, който по специфичен начин да се проявява в самото правителство“, каза Ивайло Мирчев.

Той посочи, че едва ли ще има преконфигуриране на правителството преди ротацията.

„Никой в тази конфигурация от всичките партии, подкрепящи правителството, не е с усещането, че много ще се харесваме и много ще се обичаме. През годините тези партии не са се харесвали особено. Но хората очакват от нас лидерство и да преведем страната през всички тези кризи, а не да има свади на момчешко ниво. Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, които сме заявили“, допълни депутатът.

Според Мирчев на авторитета на Николай Денков и Мария Габриел се гради голяма част от правителството в момента.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -