25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Ивелин Михайлов от „Величие“: Явор Дачков ми говори за висша политика. Каква висша политика?

Николай Марков и Ивелин Михайлов от „Величие“

По наши данни имаме 5,9% и ще имаме и евродепутат. Не сме против ЕС и НАТО“ – това обявиха пред БНТ създателите на партия „Величие“ Николай Марков и Ивелин Михайлов, след като една от някои социологически агенции заговориха, че прекрачват 4-процентовата бариера за влизане в НС.

По-късно в интервюта за БНТ и бТВ Ивелин Михайлов и Николай Марков от „Величие“ казаха следното: „Ние нямаме съмнение, че България трябва да е в ЕС и НАТО. Сключили сме договори със задължения. Трябва да видим кои „задължения“ ни се вменяват от нашите политици“.

„Явор Дачков ми говори за висша политика. Каква висша политика, приятелю? За ЕС и НАТО сме“, заяви Ивелин Михайлов, уточнява „Гласове“.

„Има заплахи. Аз не съм кандидат-депутат. Заплахите идват от управляващи в парламента и които контролират НСО и служби. В кампанията никой не разбра, че съществуваме. Правихме кампания в интернет“, каза Ивелин Михайлов.

„В досегашните парламенти липсваше работа“, казаха Николай Марков и Ивелин Михайлов. Според паралелното преброяване партия „Величие“ влиза в 50-ото Народно събрание.

„Много сме далеч от законодателната власт като държава. Не сме сигурни дали ще се формира правителство. Крайните резултати не са излезли. Що се отнася до законодателство – България е парламентарна република. Приетите закони трябва да се изпълняват“, допълни Николай Марков.

„За начало – как се изпълняват законите? Ще осветлим процеса, по който се контролира изпълнението на законите. Най-лесно е да се правим на писатели на закони“, допълни Марков.

Ако партия „Величие“ влезе в парламента, ще поиска ревизия на българската икономика и оценка на проблемите, свързани със зелените политики, както и публично да се обяви каква е готовността на българската армия и обществената подкрепа за потенциално участие във войната в Украйна.

Това заявиха за БНТ Ивелин Михайлов и Николай Марков от формацията. Михайлов отрече твърденията, че „Величие“ провежда военна подготовка. Заяви, че ставало въпрос за бизнес, който предлагал обучение по обща физическа подготовка.

От партията очертаха и няколко разлики между техните възгледи и тези на „Възраждане“.

„Основната позиция на „Възраждане“ е, че причините България да не е добре, са външни фактори, а ние смятаме, че са вътрешни. Нямаме желание за излизане от ЕС и НАТО, защото това не е приоритетно за една държава, която – ние сме все едно един кораб, който едва се държи над водата и искаме да правим генерална реформа на кораба преди да сме го закрепили стабилно. По тази причина ЕС и НАТО не са ни проблем, проблем ни е вътрешната корупция, вътрешните проблеми в страната и трябва да се преборим с тях“, заяви Ивелин Михайлов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини