- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Изплува тялото на съдия Мария Москова в Царево, дъщерята още се издирва

Тялото на председателя на Районния съд в Царево Мария Москова е изпулвало в района на пристанището в Царево. Тя бе една от двете изчезнали жени по време на потопа вчера. Другата в неизвестност е дъщеря й д-р Даниела Йорданова, която е пътувала заедно с нея в колата, повлечена от придошлите води в кв. Василико.

Идентифицирани са телата на две жертви на наводненията в Царево – мъж и жена. Третият загинал при потопа засега не е идентифициран. За него се знае само, че е мъж на около 50-те, добре сложен, гологлав и с черна тениска. Тялото му било засечено с дрон в морето и по-късно извадено.

Полицията охранява домовете на хората от евентуални мародерски действия.

Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас , заедно с доброволно формирование от Пловдив, режат клони и чистят от паднали дървета и храсти пътя за с. Фазаново.

Огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и къмпинг „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира, за да не прелеят.

Водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се.

Доброволци работят на терен в с. Кости, където помагат в домовете и градините на хората.

При постоянна координация между Министерството на отбраната и Областния управител на Бургас са приведени в готовност модулните формирования от Българската армия за борба с наводненията, вертолети от авиобаза Крумово за търсене и спасяване от въздуха и самолет Спартан за транспорт на модул за борба с наводненията от Столична община.

Представители на армията са изпратени в областния кризисен щаб съгласно нуждите, отчетени от областната управа. Вчера до полунощ с високопроходима техника са транспортирани храни и вода, осигурени от БЧК и община Царево. Всички са в готовност за оказване на помощ за транспорт на хора и превоз на товари, за осигуряване на генератори и за участие с тежка техника, съобразно нуждите на кризисния щаб и възможностите на армията.

Още днес социалните работници към Министерство на труда и социалната политика започват обходи в населените места, които са достъпни. Планира се посещение в село Кости, Варвара, Ахтопол. Останалите населени места ще бъдат посетени, след като приключат след приключване на дейностите по разчистване. Социалните работници ще съдействат на пострадалите за попълване на заявления за еднократна помощ до 1512 лв. за жизненоважни потребности и ще им окажат необходимата подкрепа. Създадена е организация да бъдат командировани допълнителни екипи от дирекциите „Социално подпомагане“ в област Бургас.

- Реклама -

Последни новини