23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Изказване на Кирил Петков за преговори с „Възраждане“ изправи на нокти негови съпартийци

Радан Кънев дипломатично се възмути във Фейсбук от изказването на Кирил Петков за възможни преговори с „Възраждане“. Петков за няколко часа успя да обърне палачинката три пъти и да изправи на нокти свои съпартийци. Пълната неадекватност на Кирил Петков пролича и в лекотата, с която опровергава собствените си тези, и огромното му его да седи в центъра на прожектора, без да има какво да каже.

„Защо е важно ПП-ДБ да имаме общ механизъм за вземане на политически решения и обща комуникационна политика?  За да не се стига до подобни ситуации, в които недообмислени изявления създават реален риск от загуба на политическа подкрепа“, написа Радан Кънев във Фейсбук.

„Едва след вземане на това решение, което е от първостепенна важност, следва да бъде проведено общо обсъждане КАК се комуникира то. За да няма и най-малка опасност оредяващите избиратели на коалицията да останат с впечатление, че тя отваря врата към “Възраждане”, при някакви въображаеми условия. И да е сигурно, че начинът, по който се комуникира, не допуска подвеждащи медийни заглавия.
Изобщо, добре е лидерите на коалицията да разберат, че общият, колективен процес на вземане на решения, както и общата комуникационна политика, са именно в тяхна полза, защита и интерес. Отворената и демократична политическа организация дава на лидерите си сила, гръб и подкрепа.
Хаосът във вземането и комуникирането на решения ги убива. Невинаги бавно“, пише Кънев.

В свой пост известният с консервативните си и силни постове в защита на десните политики Борис Станимиров е още по-категоричен за изяви като тази на Кирил Петков:

„Ами аз се чудя кога някой в ДБ ще стовари юмрук по масата и докога ще се правим на разсеяни и невменяеми, за да не разсърдим някой откровен невменяем „съюзник“, който минава брутални червени линии. За същите постъпки бихме разковали от критики ГЕРБ. Но ако е от ПП, ако е Терзиев или Спаси София, тогава тежките свинства са ОК, пълното безхаберие към погазване на конституция, закони и съдебни решения са нищо, партийни и любовни назначения са приемливи… Никоя червена линия и компромис не съсипват демократичната общност толкова, колкото гротескните двойни стандарти“, пише Станимиров.

Цончо Ганев от „Възраждане“ сутринта каза в ефира на БНТ, че са водени неофициални разговори с ПП-ДБ.

„Тези разговори започнаха, след като стана ясно, че реално Бойко Борисов не иска да има правителство, защото няма зад кого да се скрие. Подаваме ръка на другите парламентарни партии“, уточни Цончо Ганев.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини