19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.
Категории:

Изкуственият интелект масово навлиза в банките, кои са рисковете

Бързото и повсеместно навлизане на изкуствения интелект AI ни кара да се запитаме какво се случва през 2024-а и какво през ще стане следващите 5 години? Какво ще е влиянието на дигиталния разум върху финансовата индустрия и готови ли са банките за прехода от Machine learning, познат като традиционен AI, към внедряването на по-мощния Generative AI? Какви са новите възможности за банковия бизнес, как новото поколение AI ще бъде възприет от потребителите и в състояние ли са банковите служители да работят с „него.

В същото време възможно ли е инвестициите в AI да направят по-ефективни управленските решения, да увеличат пазарния дял, оперативните приходи и печалбата. Не бива да се отбягва темата за рисковете при внедряването на изкуствения интелект в банковия бизнес.

На всички тези теми ще се търсят отговори по време на финансовия форум Иновации, който ще се проведа на 6 юни тази година в столичния хотел Hyatt Regency.

Сред участниците в събитието ще бъдат Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка и председател на Асоциациите на банките в България , Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, Никола Бакалов,  главен изпълнителен директор на ПИБ, Георги Заманов,  главен изпълнителен директор на Алианц Банк България, Питър Барон,  изпълнителен директор на tbi, Татяна Иванова , изпълнителен директор на ОББ, Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА. Модератор е Георги Ганев, изпълнителен директор на IBM България.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини