13.2 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.

Излезе трейлърът на филма за Гунди, феновете полудяха (ВИДЕО)

Пуснаха дълго чакания трейлър на филма „Гунди – легенда за любовта“. Той бе представен тази сутрин в ефира Нова телевизия. Главната роля е поверена на талантливия актьор от Народен театър „Иван Вазов“ – Павел Иванов, който ще има нелеката и отговорна задача да влезе в обувките на избрания за „Футболист на столетието“ в България Георги Аспарухов – Гунди. Младата Александра Свиленова пък ще се превъплъти в най-голямата любов и вдъхновение на Гунди, неговата съпруга Величка Маркова – Лита.

Лентата разказва за кариерата и живота на легендата Георги Аспарухов. Премиерата на пълнометражния филм е насрочена за 18 октомври. Режисьорът Димитър Димитров и операторът Борис Славков разкриха интересни подробности за филма.

„Гунди е идол, легенда и трябваше да бъдем много внимателни. Историята му е много интересна за този век, в който ние живеем – дори и за хората, които не са фенове на футбола. Защото дава отговор на въпрос, който и днес вълнува всички – каква е цената да си на върха“, обясни Димитров.

За огромния мащаб на филма говорят цифрите: 59 актьори, 3000 костюми, 100 души на терен, 1000 гледни точки и специални обективи, поръчани специално от Австрия, които помагат да се получи визия от 70-те години на миналия век.

„Гунди – легенда за любовта“ е пълнометражен игрален филм, посветен на великия и обичан футболист. Лентата проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година. В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край. На екран ще оживеят и някои от легендарните мачове с участието на Гунди, благодарение на стотиците специални ефекти, използвани във филма.

Двама от актьорите, преди да стартира лентата за най-вдъхновяващия футболист на България.     Снимка: Междинна станция

Снимките за новата продукция, посветена на великия и обичан футболист, започнаха миналото лято.

„Филмът има за цел да увековечи този достоен човек, чиято история се надяваме да докосне повече хора и да послужи за вдъхновение“, споделят още продуцентите на филма.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img