4.9 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Изненада! Законопроект за помощи за Украйна мина в сената

Законопроект за помощи за Украйна, Израел и Тайван на стойност 95 милиарда долара премина процедура по гласуване в Сената на САЩ, след като републиканците вчера блокираха компромисно законодателство, в което бе включена и дългоочаквана реформа на имиграционната политика.

Седемнадесет републиканци подкрепиха новия законопроект, което бе изненадващо, тъй като вчера те блокираха по-широкообхватното законодателство.

„Това е добра първа стъпка. Този законопроект е от съществено значение за нашата национална сигурност и за сигурността на нашите приятели в Украйна и Израел, за хуманитарната помощ за невинните цивилни в Газа, както и за Тайван“, заяви лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумър.

Очаква се Сенатът да постигне споразумение по окончателна версия на пакета с помощи в рамките на няколко дни и някои републиканци да продължат да настояват да внесат изменения в него, посочва Ройтерс. Дори законопроектът да бъде одобрен в Сената, той има несигурно бъдеще в Камарата на представителите. Десетки републиканци в Камарата, особено най-близките съюзници на бившия президент Доналд Тръмп, гласуват срещу каквато и да било помощ за Украйна. Сред тях е и председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън.

Последни новини

- Реклама -