10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Изненадата в кабинета. Кой е Валентин Мундров?

Валентин Мундров се оказа голямата изненада в списъка с министрите от кабинета в папката на Мария Габриел. Той ще е министър на електронното управление, но не беше споменат досега в преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Знаеше се само, че ПП-ДБ категорично настояваха за смяната на сегашния шеф на ведомството Александър Йоловски. Причината е обвинението в натиск, което той хвърли върху Кирил Петков, подавайки сигнал срещу съпредседателя на „Промяната“ в прокуратурата.

Валентин Мундров бе заместник-министър на електронното управление в кабинета „Денков“. Той е професионалист в сферата на информационните технологии с повече от 20 години задълбочен технически опит в разработването, внедряването и поддръжката на сложни информационни системи. Притежава експертиза в стратегическото планиране, изграждането и управлението на екипи, проекти и програми.

До този момент Мундров е бил ИТ консултант в Националната здравноосигурителна каса. В периода между 2013 г. и 2022 г. е работил като директор в дирекция „Софтуерна интеграция“ в „Информационно обслужване“ АД. Бил е експерт в Агенция „Митници“, както и в Министерството на здравеопазването. Има трудов опит и в частния сектор.

Валентин Мундров е магистър със специалност „Индустриално инженерство“ в Техническия университет – София, завършил е и „Електронен бизнес и електронно управление“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той притежава и множество сертификати в областта на информационните технологии.

Последни новини

- Реклама -