- Реклама -

- Реклама -

-0.9 C
София
събота, 9 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Изненадващо име се включи в кметската битка за София

Бизнесменът Красимир Стойчев влезе в битката за София. Кандидатурата му бе издигната от политическа партия „Партия на Зелените“, съвместно с гражданска платформа „Власт в Хората“.

Формацията ще участват в местните избори в София с кандидати за кмет, общински съветници и районни кметове.

Красимир Стойчен е роден в София. Завършва висшето си образование във Висшия икономически институт в столицата – специалност „Статистика и иконометрика“. Работи в Комитета по единна система за социална информация.

След промените през 1989 г. създава и управлява групата фирми „Трон“ и вестниците „Стандарт“ и „7 Дни спорт“.

През 1994 г. основава и управлява първия мобилният оператор „Мобилтел“, понастоящем А1. Създател е и на компанията „Макс телеком“. Понастоящем консултира фирми за производство на зелена енергия.

Владее английски, немски и руски език. Женен с две деца.

Основната цел на предизборната кампанията за „Умна и зелена София“ е преминаване на управлението на Общината на технологичен принцип, с прилагането на блокчейн – неподлежащи на манипулация технологии, във всички общински дейности, с цел прозрачност, ефективност и одитиране. Като първостепенна задача е прилагането на умни блокчейн договори при обществените поръчки, което ще неутрализира корупционният натиск.

Целта на програмата е да увеличи благосъстоянието на софиянци, както и в следващите четири години да има реално нарастване стойността на тяхната недвижима собственост.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -