20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Израел удари училище на ООН

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че са нанесли удар по цел на палестинското ислямистко движение „Хамас“, която е била „скрита в училище на УНРВА“ (Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци) в централната част на Газа.

Според ЦАХАЛ самолет на израелските военновъздушни сили е „нанесъл точен удар“ по комплекса в района на бежанския лагер Нусейрат.

„В комплекса действаха терористи от „Хамас“ и палестинския „Ислямски джихад“, които принадлежат към силите „Нухба“ и са участвали в кървавото нападение срещу общности в Южен Израел на 7 октомври“, посочват Израелските сили за отбрана в пост в „Телеграм“.

От ЦАХАЛ допълват, че преди удара са били взети „редица мерки за намаляване на риска от нараняване на цивилни“.

Силите „Нухба“ са специално подразделение, което е част от военното крило „Хамас“.

Същевременно Пентагонът съобщи, че временното пристанище, изградено от американската армия край ивицата Газа за доставка на хуманитарни помощи, ще бъде поправено до края на седмицата.

„Надяваме се в края на седмицата да успеем да укрепим отново пристанището край Газа“, заяви говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

„Веднага след като временното пристанище до ивицата Газа бъде укрепено, очакваме помощите да потеглят незабавно“, добави тя.

Временното пристанище, изградено край бреговете на Газа, беше сериозно повредено при бурно вълнение в края на май, само няколко дни след като беше завършено.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини