12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Израелската армия уби висш командир на „Хизбула“

Израелската армия днес заяви, че е убила старши полеви командир от елитните сили „Радуан“ на „Хизбула“ при въздушен удар в Ливан през нощта.

Али Ахмед Хасин и още двама бойци от проиранската въоръжена групировка са били убити в южноливанския град Султания, съобщиха Израелските сили за отбрана.

Израел уби командир на „Хамас“ с прецизен удар

„Хизбула“ потвърди смъртта на командира, но не даде повече подробности. Израелската армия заяви, че позицията на Хасин е била сравнима с тази на командир на бригада. Армията заяви, че той стои зад неотдавнашните нападения срещу цивилни обекти в Северен Израел.

Израел уби елитни командоси на Хамас

В неделя се навършиха шест месеца, откакто Израел започна своята въздушна и сухопътна операция в Ивицата Газа. Тя беше в отговор на клането, извършено от „Хамас“ и други бойни групировки. То доведе до около 1200 жертви, а повече от 200 души бяха взети за заложници.

Днес Израел обвини „Хамас“, че обстрелва Израел с ракети от „хуманитарна зона“ в южната част на Ивицата Газа.  Израелски изтребители са унищожили три площадки на „Хамас“ за изстрелване на ракети в зоната, разположена в западната част на град Хан Юнис.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img