11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Изтичане на газ стресна пловдивчани

Изтичане на газ в пловдивския квартал Кючук Париж вдигна на крак пожарната в полунощ. Около 23.30 живеещите в близост до бул. Ал.Стамболийски започнаха да сигнализират в социалните мрежи за странен шум и задушлива миризма. Оказа се, че е спукан газопровод в близост до онкодиспансера.

Мястото веднага е било отцепено от полицията, а час по-късно е спряно подаването на газ. На мястото в момента се извършва голям ремонт на подземната инфраструктура и има вероятност газопреносната мрежа да е засегната. Тази сутрин ситуацията вече е спокойна.

„Една от тръбите на газта до „Хелиос метал“ е поддала. Към момента подаването на газ е преустановено. Екипи на пожарната ще останат на място, докато е необходимо“.

Така кметът на район „Южен“ в Пловдив Атанас Кунчев коментира информацията, която Plovdiv24.bg публикува малко по-рано:

Читателка на медията се свърза с редакцията на медията, за да съобщи:

„Нещо става в Кючука. Близо до булевард „Александър Стамболийски“. Има изтичане на нещо като газ и всичко е в мъгла. И много страшен шум. Вече поне 20 минути. Не може да се диша. Всички се чудят какво е“.

Други хора коментираха:

„Срещу завод „Хелиос метал център“, спукана тръба според нас, май кола се блъсна или нещо такова… подаден е сигнал на 112″

„Само ще кажа на тези, които се смеят, че никак не е смешно. Звукът е доста плашещ!“, гласят само два от множеството коментари в социалната мрежа Фейсбук.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img