19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Извънредно от КЕВР! Вижте цените на тока и топлото от 1 юли

Поскъпване на тока средно с 1,34% от 1 юли и поевтиняване на топлата вода и парното средно с 8,44% прогнозира Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Окончателни решения ще бъдат взети в края на месеца. През следващата седмица ведомството ще проведе открито заседание, на което ще бъдат обсъдени прогнозите.

Според публикуваната от КЕВР информация за цени на тока – най-сериозно е увеличението на цените за клиентите в Западна България – 2,74 на сто. Дневната тарифа съответно се е увеличава с 2,72%, а нощната с 2,81%. В Южна България средното увеличение е 1,46%, като по-сериозно е увеличението при нощната тарифа – 2,54 на сто.

В Североизточна България цената на тока ще бъде намалена с под 1%. Дневната тарифа поевтинява с 0,91 на сто, а нощната с 0,86%. Въпреки намалението цените на електроенергията в региона остават най-високи за дневната тарифа.

КЕВР предвижда най-сериозно намаление на цените на парното и топлата вода в Бургас – средно с 14,09%. За София намалението е 7,02 на сто, а за Пловдив близо 8%. Най-малко поевтинява парното във Варна – под 4%.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини