27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Извънредното заседание се провали. Парламентът не събра кворум


Извънредното заседание на парламента се провали след два неуспешни опита за кворум. То беше насрочено от зам.-председателя на парламента Росица Кирова по искане на ПП-ДБ. Депутатите се събраха точно в 15.00 ч. При първата регистрация обаче в зала бяха едва 67 народни представители. При втората – 69.

Трябваше да се разглежда проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Предвидено беше изслушване на служебния премиер и външен министър Димитър Главчев заради изнесените документи за това, че е наредил на постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева да гласува от името на България с „въздържал се“, независимо че страната ни е сред вносителите на документа, с който миналия четвъртък бе утвърдена датата 11 юли за „Международен ден в памет на геноцида в Сребреница“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини