- Реклама -

- Реклама -

-0.8 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кабинетът „Денков – Габриел“ оцеля (ВИДЕО)

Кабинетът „Денков – Габриел“ оцеля след вот на недоверие.

„За“ свалянето на правителството гласуваха 71 депутати от трите опозиционни партии – „Възраждане“, БСП и ИТН. Кабинетът беше подкрепен от 143-ма депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Преди седмица „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ внесоха първия вот на недоверие срещу сегашното правителство, като причината е политиката на кабинета в сектор „Енергетика“.

„Нямаше аргументи по същество, само се загуби парламентарно време“. Така премиерът Николай Денков коментира неуспешния вот. Той смята, че и следващ вот на недоверие също ще бъде пълна загуба на време: „Опозицията тръгна с абсолютно погрешен подход, твърденията им са неверни, основават се на лъжи и в крайна сметка истината излиза наяве.“

Денков благодари на всички депутати, подкрепили правителството. „Въпросът защо Бойко Борисов е отсъствал от гласуването трябва да бъде зададен на него.

Готов съм да изслушам всеки, който има да каже нещо. Ако г-н Борисов има подходящи предложения, ги чувам, ако не съм съгласен – действам по начина, който смятам да правилен. За мен е ключово да работим по приоритетите, да си изпълняваме програмата и да имаме парламентарна подкрепа, за да гласуваме законите, които смятаме за важни“, заяви доволният Денков.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -