- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кадиров е в кома, твърдят руски и чеченски източници

Чеченски и руски Телеграм канали твърдят, че президентът на Чечения Рамзан Кадиров е в кома.

Новината не е потвърдена официално.

Напоследък здравословното състояние на „вярното куче“ на Путин е обект на множество спекулации. Твърди се, че Кадиров е увредил тежко организма си в следствие на злоупотреба с наркотици.

Преди време той бе на лечение в Обединените арабски емирства.

Веднага след смъртта на Евгений Пригожин анализатори коментираха, че Рамзан Кадиров е следващата жертва в списъка на Путин.

Руският опозиционен политик Дмитрий Гудков изказа мнение, че руският президент вече не се справя с ролята на арбитър между групировките в Кремъл, но в същото време продължава да изповядва стратегията „разделяй и владей“. Както отбелязва Гудков, физическото премахване на Пригожин е показало, че всички тези разправии вече излизат наяве.

„Днес Кадиров е основният противник на руската държавност, на държавните структури. Защото той има добре обучена частна армия. И Кадиров има сериозно влияние, заобикаляйки всички правоприлагащи органи (в Руската федерация). Мнозина не харесват това и мисля, че пред нас ще видим още много различни конфликти. ФСБ срещу Министерството на отбраната, силовиките срещу Кадиров… „, каза Гудков, цитиран от агенция УНИАН след ликвидирането на Пригожин.

„Има голям риск Русия да се превърне в голяма Чечения“, подчерта Гудков. Той изрази увереност, позовавайки се на свои източници, че ако Путин иска да отстрани Кадиров, никой в ​​Чечения няма да го защити.

Кадиров пое властта в Чечения след смъртта на баща си Ахмат Кадиров, който първо воюваше с Русия, а след това се закле във вярност на Путин и бе убит от сънародниците си.

- Реклама -

Последни новини