10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Как разузнаването на САЩ следи Путин?

Разузнавателните служби на САЩ са следили движението на руския президент Владимир Путин чрез смартфоните на хората около него с програма за няколкостотин хиляди долара.

Изпълнител на Пентагона е разработил програма на стойност 600 000 долара, която може да проследява местоположението на собствениците на смартфони чрез целенасочена реклама.

Кремъл неведнъж е заявявал, че Путин не използва смартфон, но придружаващите го хора имат модерни телефони и именно чрез тях може да се разбере за местоположението на издирвания от съда в Хага диктатор.

Байдън нарекъл Путин „луд кучи син“

Междувременно стана ясно, че руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е шпионирала тайно военните лидери на страната в лицето на министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов.

На 26 февруари служител на компания от сектора на жилищното строителство и комуналните услуги открива при рутинен обход на тавана на фирма видеокамера за наблюдение, която е била монтирана пред главната сграда на руското Министерство на отбраната.

Медийното острие на Путин: Русия може да унищожи САЩ за 1 час

Служителят се е обърнал към полицията, която започнала следствена проверка, подозирайки подготовка на саботаж. Полицията е докладвала на Федералната служба за сигурност. От ФСБ отговорили, че оборудването е тяхно, пише „Телеграм“ каналът Baza. По-рано стана известно за сложните отношения между службите за сигурност. ФСБ предложи на Путин да поиска оставката на Шойгу и Герасимов.

Последни новини

- Реклама -