26.8 C
София
вторник, 18 юни 2024 г.

Как Южна Корея си отмъщава, след като Пхенян изпрати тонове боклук през границата

След като Северна Корея изпрати 330 балона, съдържащи 15 тона боклук, в Южна Корея, Сеул каза, че отново ще инсталира високоговорители на границата, които ще излъчват пропагандни предавания, „непоносими за севернокорейския режим“, съобщава Sky News. 

Съветът за национална сигурност на Сеул заяви в неделя, че ще възобнови излъчването на антисевернокорейски пропагандни предавания по високоговорители за първи път от 2018 г., след като Пхенян изпрати 330 балона, пълни с боклук през границата през уикенда.

„Мерките, които ще предприемем, може да са непоносими за севернокорейския режим, но те ще изпратят послание на надежда и светлина към севернокорейските войски и техния народ“, се казва в съобщение на Сеул.  Директорът по националната сигурност Чанг Хо-джин и други официални лица казаха, че Северна Корея се опитва да създаде „безпокойство и смут“ в Юга и е „единствено отговорна“ за всяка ескалация на напрежението.

Южна Корея спря излъчването „Пропагандни предавания“ през 2018 г. по време на кратък период на дипломация с Пхенян, когато страните подписаха споразумение за облекчаване на напрежението.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини