23.8 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Какво каза пред съда Червеният пират


Съдът остави в ареста обвинения за заплахи срещу магистрати и политици

“Преди да ме арестуват, намерих двата иззети от мен телефона в кошче за рециклиране в столичен мол“. Това заяви задържаният за заплахи срещу магистрати и политици Илко Захариев, по прякор Червения пират.

„Не се занимавам с престъпления, а с математика. Това съм учил в УАСГ. Завършил съм с отличие математическа гимназия“, каза още Захариев.

Днес Софийският районен съд реши той да остане за постоянно в ареста, защото има опасност да се укрие или да извърши престъпление.

Кой е Червеният пират?

Илко Захариев е 35-годишен. Той е родом от Сливен, но от ноември миналата година живее в София. Води скитнически начин на живот, казват от полицията. По техни данни, заплахите са писани от телефона му и са изпратени на служебните мейли на магистрати, политици, бизнесмени. Адресите вземал от сайтовете на съответните институции. За да ги изпрати, използвал зони със свободен достъп до интернет. Софийската районна прокуратура вече е повдигнала обвинение на Захариев. Той ще отговаря за закана за убийство. Предстои да бъде изследвано психичното му здраве.

Последни новини

- Реклама -