11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Калин Стоянов нареди мащабна спецакция на ГКПП в страната 

Днес, 16 април, се провежда специализирана операция на ГКПП в страната, като тя се осъществява от ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите, посочват в съобщение от МВР.

„Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим – чрез разчет на силите и средствата, провеждане на ротация на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности. Задачата на операцията е недопускане на преминаване на недекларирани стоки без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци“, се посочва още.

„Смесените екипи контролират и реда за проверките на преминаващите през гранични пунктове хора и превозни средства. В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти, възникнали при преминаването им през страната“.

В съобщението се отбелязва, че „операцията се реализира по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласувано с Министерството на финансите. Заложената цел е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница“.

Припомняме, че ДАНС и Антикорупционната комисия арестуваха директора на митниците Петя Банкова и двама бизнесмени от Хасково Марин Димитров и синът му Стефан, вече бившият главен секретар на МВР Живко Коцев също е замесен в скандала.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img