23.8 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Камерите заснемат един и същ крадец на скъпи велосипеди в София

Мъж открадна два велосипеда в два поредни дни от два блока в столичния квартал „Илинден”. В събота, 23 март, д-р Свиден Яначков се прибира вкъщи и установява, че колелото му е изчезнало, въпреки че го държи в подземен гараж и закачено с верига.

Оказва се, че негов съсед също е останал без велосипеда си предишния ден, а от камерите в двете жилищни сгради става ясно, че крадецът е един и същ. Д-р Яначков се свързва с полицията, откъдето му казват да си търси колелото из заложните къщи в района.

„Дежурната група, която дойде, взе показанията ми. След като колелото ми изчезна – намерих веригата и два листа от ножовки, които предадох на полицията. Те казаха, че ще се заемат със случая. Посъветваха ме просто да се огледам из заложните къщи в района”. Това заяви по Нова телевизия д-р Свиден Яначков.

По думите му от кадрите от охранителните камери се вижда, че крадецът „сякаш си влиза вкъщи без никакво притеснение”. „Човекът не ни е познат. Никой от съседите не го разпознава. Достъпът до кооперацията, в която живеем, става с чип. До гаражите се стига също с чип или през асансьора”, посочи той. И допълни, че откраднатият велосипед, с който той ходи на работа, струва около 1400-1500 лева.

Последни новини

- Реклама -