14.6 C
София
понеделник, 27 май 2024 г.

Каракачанов активиран, за да топи „Възраждане“

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов се завръща като лидер на партията си, за да вземе гласове от „Възраждане“ и да намали влиянието й в Европейския парламент. Това твърдят пред „Филтър“ запознати с рокадата на върха на националистическата партия. Това не е първата и най-вероятно няма да е последната поръчка, която бившият военен министър от кабинета на ГЕРБ и патриотите ще изпълнява от тук нататък.

Каракачанов се оттегли от активната политика през ноември 2021 година и стана почетен председател на ВМРО, както направи и Ахмед Доган през 2013. Това се случи след два парламентарни вота, на които партията му не само не успя да влезе в Народното събрание, но и се срина с електорална подкрепа около единия процент. За председатели на ВМРО бяха избрани трима – евродепутатът Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов. Под тяхно ръководство ВМРО се стопи до минимума на изборите, а в София успяха да вкарат само един общински съветник.
Нарастващата подкрепа за „Възраждане“ при липса на друга алтернатива уплаши задкулисието. Връщането на Каракачанов начело на ВМРО е отчаян опит да откраднат част от привържениците ни, казват от столичната организация на партията на Костадин Костадинов.

Всъщност той също е бил член на ВМРО между 2010 и 2013 година, но напуска партията след остър конфликт с Каракачанов. От 2014 г. е лидер на „Възраждане“, а на последните парламентарни избори получи повече гласове, отколкото трите партии в коалицията „Обединени патриоти“, взети заедно в миналото.

Още с връщането си като лидер на ВМРО Каракачанов дублира тезите на Костадинов за сглобката и напада всички партии, които подкрепят мнозинството. Освен това една от основните линии на говорене във ВМРО са мигрантите от Европа, които ще се връщат у нас след приемането ни в Шенген по въздух и вода.

Очаква се преди европейските избори Каракачанов да получи солидно време в трите национални телевизии, за да бъде представен като алтернатива на „Възраждане“. Това са творческите планове на кукловодите, които предпочитат войводата, отколкото непримиримия Костадинов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img