20 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Каракачанов: Скопие се държи нагло и арогантно


Скопие се държи нагло и арогантно, София трябва да има категорична позиция спрямо РСМ. Това заяви в предаването „Денят започва“ на БНТ Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и бивш министър на отбраната.

По думите му, в Скопие са разбрали, че през последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална принадлежност и са готови да предадат българските интереси по темата „Македония“.

„Партията, която спечели ДПМНЕ, начело с Мицковски, който не е особено интелигентен политик, всъщност няма как да даде заден. Буквално при клетвата на президентката тя не спомена конституционното име, не каза „Северна“, а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко. И самият Мицкоски, с много условности, че той не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията, то спрямо България се държи нагло и брутално. Защо? Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства, които изпълняват каквото им се каже отвънка.

Преди 2 г. тогавашният премиер Кирил Петков обясняваше на македонските медии и политици, че ако трябва ще излъжем нещо българския народ, но трябва да пуснем Македония. Стана ясно, че шефката на неговия кабинет е изпращала класифицирана информация по имейла на македонски политици. За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България. България трябва да има много ясна и категорична позиция“, каза Каракачанов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини