13.2 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.

Керемедчиев: Фицо нагнети до червено емоциите в Словакия

Какво предизвика атентата срещу премиера на Словакия и повече за предстоящата визита на Путин в Китай – коментар на бившия заместник външен министър Милен Керемедчиев.

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян след изнесено правителствено заседание в град Хандлова. По думите на Керемедчиев е нормално напрежението, което министър председателят на Словакия нагнети по време на изборите, да избухне в някаква насока.

„Той дойде на власт с лозунга „Нито един патрон повече за Украйна”, с изключително яростна антимигрантска реторика, проруски и антиевропейски изказвания. Нагнети до червено емоциите в Словакия и затова се стигна до атентат”, заключи бившият заместник външен министър.

Керемедчиев отбелязва, че икономиката на Русия е преминала на военновременни нива. „В момента страната започва да харчи 7,8% от БВП, което се равнява на това, което СССР е харчел по време на Студената война”, отбеляза той.

Според бившия заместник външен министър антимигрантските настроения и войната в Украйна ще са ключови при избора на следващите европейски депутати.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img