19.7 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Кичка Бодурова: Не искам да пея сбръчкана на сцената


Кичка Бодурова е сред знаковите имена на музикалната ни сцена, с издадени 30 албума, един от които, издаден от „Балкантон“, е имал над 450 000 тираж. Родена е в Бургас и от малка се насочва към музиката. Същата година, когато завършва Консерваторията, представя България на международния фестивал „Златния Орфей“. Оттогава започва дългогодишната й кариера, изнася концерти не само у нас, но и в редица други държави в Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия.

Представя България на 5 международни фестивала и от всеки един носи награда за страната ни. Почетен гражданин на своя роден град Бургас, за което тя казва, че това е най-голямата награда за нея. През 1991 г. се преселва в Щатите, но и до днес не се разделя с българската сцена и всяко лято се среща със своята публика в най- големите летни театри на България. Тази година Кичка Бодурова подготвя поредица от концерти в различни градове в страна: 3 юли – Варна, 28 юли – Созопол, 28 август – Бургас: каса часовника и опера, 11 септември – Пловдив, 18 септември – Русе, 11 ноември – София, зала 1 на НДК. Поводът е невероятен – 50 години активна сценична кариера!

– Госпожо Бодурова, отбелязвате 50 години на сцената, а програмата ви е доста натоварена – подготвяте концерти в шест града в страната. Как дойде идеята да направите тази серия от спектакли?
– Идеята ми бе дадена от моите приятели от „БГ радио“. Имах много мила среща миналата година там, споделих с тях и се стреснах даже от цифрата 50. И това не е честване откога си започнал професионално да пееш, а това са 50 активни години на сценaта. Те настояваха това задължително да бъде отпразнувано. Казахте спектакли може би без да искате, но аз наистина обичам да има шоу, да има движение в моите концерти. Все пак живея в Лас Вегас – столицата на световния шоубизнес, бих казала. Следя какво се случва там и даже ми става малко мъчно, сравнявайки какво самата аз мога да предложа. И все пак се радвам, че в концертите ми ще участват Dance Group Maximus – едни страхотни момчета. Техният бос Иван Иванов ми каза: „Кичка, ние ще бъдем доста обрани и класни с танците“. А аз му отвърнах: „Неее, искам да сте много секси!“. (Смях.) Ще участва също Георги Дюлгеров, който бе мой гост на миналогодишните концерти, група „Мистик“, а на пианото ще бъде Гого Милтиядов. Те ще участват на всички мои тазгодишни концерти. В Русе пожелаха да се включат дует „Аморе“, които са ми фенове и ги познавам от студентските им години. За мен е удоволствие да подам ръка на млади изпълнители, да се качат на моята сцена. Включих в програмата няколко песни, които ще изпълня за първи път.

Прочетете още на сайта за изкуство bgart.bg

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини