19.2 C
София
понеделник, 15 юли 2024 г.

Ким Чен Ун криел свой син, защото бил „слаб и непривлекателен“

Ким Чен Ун имал син, но той бил твърде блед и слаб, тоест непривлекателен за севернокорейския вкус, и се пази далеч от общественото внимание, казва бивш шпионин, цитиран от Daily Mail.

Твърдението-бомба беше направено от Чое Су Йонг, пенсиониран служител от Националната разузнавателна служба (NIS) в съседна Южна Корея. Позовавайки се на източници от Севера, той твърди, че „непривлекателният външен вид на момчето изглежда е обезсърчил Ким да разкрие публично сина си“.

„За разлика от баща си или сестра си, които са пълнички, казва се, че синът на Ким е блед и слаб“, каза той пред Korea Times, пише „Вести“. „Чух, че синът му изобщо не прилича на своя прадядо Ким Ир Сен.“ За лидерите на Северна Корея се смята, че приликата с Ким Ир Сен – закръгленият основател на нацията – е задължителен атрибут.

Настоящият лидер изтъквал приликата си с Ким Ир Сен, неговия дядо, в опит да укрепи собствената си легитимност. И може би ще дойдат още по-пълнички севернокорейски лидери – „закръглената“ дъщеря на Ким Чен Ун, Ким Джу-ае, влезе в полезрението на обществеността в края на 2022 г.

Обратно, все още не са се появили известни снимки на неговия „блед и слаб“ син. Но експертите смятат, че можем да си го представим просто като погледнем по-младия Ким Чен Ун, който бил доста слаб. Появиха се няколко снимки, показващи елегантния Ким Чен Ун, преди да нарасне до сегашния си размер. Майкъл Мадън, основател на North Korea Leadership Watch, каза:

„Когато Ким Чен Ун беше по-млад, той всъщност беше слаб. Баща му и леля му непрекъснато му повтаряли, че трябва да наддаде на тегло, за да може да демонстрира авторитет. Така че когато тези севернокорейски елити, особено онези стари генерали, видят този 27-28-годишен човек, ще се почувстват физически уплашени от него.“

Г-н Мадън – сътрудник на Stimson Center във Вашингтон – каза, че това предпочитание към големи лидери също има историческа основа:

„Има някои корейски концепции за това как се представяме пред другите хора и има определена идея за привличането и привлекателността. Определението за това какво се смята за привлекателно и приятно изглеждащо ще се различава далеч от представата на Запад за привлекателност.“

Смята се, че Ким Чен Ун има три деца – синът е най-големият, следван от Ким Джу-ае и още едно дете с неизвестен пол.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини