17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

Кирил Петков да си плати за кървавата предизборна катастрофа!

 

Иво ДИМИТРОВ

Бившият министър-председател Кирил Петков (Господ да ни е на помощ с такива политици) е главният виновник за трагедията на изхода на Аксаково. Както знаете в катастрофата загина човек. Сега невежите от така наречената Промяна ще скочат да ме хейтват, но ще приема и това за нормално. С оглед на капацитета им и правната им подготовка, с които буквално всеки ден удивляват публиката.

Като бивш премиер Кирил Петков по закон има право на автомобил и охрана от НСО цели 4 години, след като не е във властта. Но е хубаво той и неговите съветници да се ограмотят дали има право с този автомобил и с тази охрана да пътува за участие в предизборни обиколки и срещи с избиратели.

Впрочем на Кирил Петков не му е за първи път да потъпква законите на България, но няма и да му се размине за първи път. Случайно да беше санкциониран за това, че излъга като циганин на пазар за в декларацията си за двойното си гражданство преди да стане министър в служебното правителство. Да сте чули да му се е случило нещо след фалшивите подписи за излизане от НПО-то за Корал? И сега ще се изплъзне като мокър сапун от скандала.

Ако имаше институции, които да следят за спазването на законите, на Кирил Петков трябва да му бъде повдигнато обвинение за предизвикване на тежка катастрофа и да си понесе отговорността както за жертвата и за ранените, така и за материалните щети. Вие вярвате ли, че това може да се случи. Аз – не вярвам, но се чувствам длъжен да го напиша.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини