- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кирил Петков: Не мисля, че правителството ще падне


Изборите минаха, имаме задачи, които трябва да свършим и трябва да гледаме напред. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред Нова телевизия

По думите му ГЕРБ трябва да преосмислят, че стратегията, че подкрепят правителството, но са недоволни от него не работи за тях.

„Нещото, което работи за тях, ще работи и за България – стига толкова цупене, стига игрички. Време е да работим за хората. Надявам се, че това което ни държи заедно с ГЕРБ не е само евроатлантическата насоченост, а работата срещу корупцията, бюджетът с 12 млрд. лв. за инвестиции, повишаване на пенсиите с 12 процента“, добави Петков, визирайки вчерашните думи на Борисов по време на националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново.

Според Кирил Петков обаче бюджетът, анонсиран от финансовия министър Асен Василев, е направен изключително съвестно.

„Имаме месец и половина да обсъждаме бюджета. Мисля, че всички реагират следизборно, някак прекалено. Всеки кмет, независимо от коя партия е, ако има успешен проект той ще бъде разгледан“, заяви съпредседателят на ПП.

Петков запита задочно Борисов дали подкрепя този шеф на ДАНС, който е причинил такава огромна щета на изборите или не. Той допълни, че президентът подкрепя председателя на агенцията и ако лидерът на ГЕРБ също го подкрепя, то възниква въпросът за синхрона между двамата. Съпредседателят на ПП добави, че явно в момента ДАНС не се координира с премиера, а Румен Радев трябва да преосмисли поведението си.

По отношение на дерогацията, Кирил Петков бе категоричен, че трябва да се разследват всякакви възможности за злоупотреби, за да сме сигурни, че сме в рамките на европейските закони.

„Падане на дерогацията след три дни ще увеличи цената на дизела и бензина“, посочи Петков. Той допълни, че данъчните постъпления от 100 млн. лв. също ще спрат.

Ако искат дерогацията да се прекъсне, след ротацията Мария Габриел да поеме отговорността, посочи политикът.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -