25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Кирил Петков спира кампанията си, не коментира кой е виновен за катастрофата

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви във „Фейсбук“, че ще спре предизборната си кампания. Неговите мотиви са, че иска да е сигурен, че „всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено.“

Петков изрази „огромни съболезнования на близките на починалия шофьор“ след катастрофата с автомобила на Националната служба за охрана (НСО), в който пътуваше към Варна. При катастрофата загина мъжът, управлявал другия автомобил. Пътувалата с него жена е в тежко състояние в болница във Варна с изваден далак. Той бе разпитан като свидетел на катастрофата.

„Возих се на задната седалка в колата и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал“, обясни Петков и добави, че линейката е дошла много бързо на място, както и пожарникарите, които по думите му са успели много професионално да разрежат колата, за да извадят пострадалите.

Той благодари и на двамата служители от НСО, с които отворили заедно вратите и определи действията им като „адекватни, въпреки че бяха с някакви травми“.

„Реално обаче без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим“, написа още Кирил Петков.

Петков не коментира въпроса кой има вина за случилото се. МВР и НСО хвърлиха вината изцяло на загиналия шофьор, като според тях той не е спрял на знак „стоп“ и е излязъл изневиделица на главния път от второстепенен такъв, при което колата на НСО го удря в района на шофьорската врата. МВР и НСО не уточниха и с каква скорост се е движил автомобилът на службата за охрана.

Допълни, че е дал дума на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които са имали, трябва да са във всяка пожарна кола, защото „разбрах, че някои ги имат, а някои не; обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим“.

По думите на Петков той е отишъл до болницата, където е настанена пострадалата при инцидента жена. „Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота“, поясни той.

Кирил Петков обясни още, че дал телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да има личен контакт с него, коментира Петков. Според него медицинският персонал в болницата е от големи професионалисти и им благодари за моменталната помощ, която са оказали на жената.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини