20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.
Категории:

Климент Шопов: В България не е имало война, масов глад или страшен мор, но населението намалява с бързи темпове

„За последните 25 години населението на Сливен е намаляло с повече от 30% или 60 хил. души.“ – каза Климент Шопов пред журналисти във връзка с интензивните процеси по обезлюдяване, предизвикани в резултат на лошите условия за живот и работа у нас, които принуждават младите хора да заминат в чужбина и да си търсят работа. Той допълни, че на много места в страната и в общините Котел и Нова Загора населението намалява с бързи темпове, въпреки че в  България не е имало гореща война, масов глад или страшен мор. Освен ниските стойности на раждаемостта, които влияят на демографията у нас, населението намалява и в резултат на лошата и дискриминационна трудова политика спрямо българите.

Тази трагична тенденция се дължи само и единствено на лошото управление на държавата – заяви той и допълни, че нещата предстоят да се влошат, защото евроатлантическото мнозинство иска да подпише Споразумение за партньорство за миграция и мобилност с Индия, чрез което български фирми да внасят работници оттам.

Това е изключително притеснително, защото практиката да се наемат чужденци вече съществува и в големите предприятия на Сливен и по този начин работните места на трудолюбивите българи се заемат от внесени кадри отвън.“, каза още Климент Шопов.

Той каза още, че с подобни споразумения се дава възможност на фирмите да наемат чужденци, които работят повече за по-малко пари, а българите остават без работа и без алтернатива, освен да отидат в чужбина. Това води до задълбочаване на кризата в сферата на труда у нас, до постепенното изключване на българското население от нея, защото  през последните години евроатлантическите партии са приели редица промени в Закона за чужденците, с които да се улесни наемането на чуждестранни работници за сезонна работа – а сезоните стават все по-дълги и почти постоянни – допълни той и уточни, че докато евроатлантическите партии разполагат с властта, обезлюдяването и разрухата на България ще продължава. Сред основните акценти в политиката на „Възраждане“ са мерките за подобряване на българската икономика и условията на живот, които да стимулират хората да остават тук, а нашите сънародници в чужбина да се завърнат в страната, и допълни, че признак за добро управление на една държава е нарастващото ѝ население.

 „Възраждане“ е с номер 12 в  бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини