- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кметът на Китен: Изровените тръби са за дъждовна вода

Кметът на Китен Никола Марков категорично заяви, че изровените тръби на плажа, които се появиха след бедствието по южното Черноморие, са част от дъждовен колектор.

„Най-ниската точка в един курортен град е морето. Той довежда водите на половината град. Нормално е концесионерът да го покрие с пясък. Все пак на никого няма да му е приятно да вижда тръби на плажа. Моля да се спре с всякакъв вид спекулация. Имаме спечелен проект за изграждане на воден цикъл в Бургаска област. Този колектор ще го има още половин година, защото е предвидено изграждането на нови такива и водата ще се зауства в двата края на плажа”, обясни в ефира на „Здравей, България” Марков.

„Вчера бях готов да отпия водата, за да покажа, че наистина е дъждовна. 100% съм сигурен. Вътре плуваше рибка, което е доказателство, че е чиста”, заяви Николай Николов, представител на туристическата камара в Приморско.

Съмнения за изливане на фекални води се появиха и на плажа „Харманите” в Созопол.

„В този район е големият водосбор от близките възвишения около града. Цялата дъждовна вода се събира на този плаж. Навремето тук имаше бетонен улей, който се използваше като колектор на дъждовните води. Много често плажът ставаше едно малко блато. Нека не се изпада в истерия. Никъде в България дъждовната вода не се филтрира. Правим проверки, но не сме установили нарушения”, уточни той.

„На тези плажове говорим за регламентирани зауствания на дъждовна вода. Цветът е кафяв от калта в тръбите. Няма специфичен мирис”, обясни директорът на РИОСВ в Бургас Павел Маринов.

Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини