- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кметът на Пловдив отмени част от тържествата за Съединението

В знак на съпричастност към пострадалите от наводненията по Южното Черноморие, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров отменя предвидената концертна програма за отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и празника на града, включително и на Античен театър – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Отменят се и тържествената заря по повод 138-та годишнина от Съединението на България, и традиционният прием на кмета. По разпореждане на Димитров със средствата, предвидени за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

Отменени са концертите на „Биг Бенд Пловдив „на ул. „Иван Вазов“, на ансамбъл „Тракия“ и Гвардейският представителен духов оркестър на Античния театър и на „Теодосий Спасов Фолк Квинтет“, както и възстановката на събитията от 1885 година.

В програмата по повод Съединението на България остават Тържественият молебен, отслужен от Пловдивския Митрополит Николай, в Катедрален храм „Света Богородица“, полагането на венци и цветя пред паметната плоча на майор Райчо Николов, връчването на отличието „Почетен гражданин на Пловдив“, представянето на изложбата „Дарителството има значение“ в Регионалния исторически музей и вечерната проверка.

- Реклама -

Последни новини