19.7 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Коафьорите Милена Кльонтова и Александър Филипов от Академия Christian of Roma: Ярки цветове и небрежни прически? Модерно е!


Антон СТЕФАНОВ

Коафьорите Милена Кльонтова и Александър Филипов са едни от най-разпознаваемите лица на Академия Christian of Romа. И двамата са фризьори с опит и със собствени салони в Петрич и Благоевград. Само преди броени седмици те направиха още една важна крачка в професионалното си развитие – отвориха свой фризьорски салон AM Hair Salon в центъра на София, на улица „Княз Борис“ 108. Признават, че обмисляли тази стъпка от доста време, и ето че сега тя вече е факт.

През миналата седмица Милена Кльонтова и Александър Филипов представиха новите тенденции в прическите на вечерта на стила, организирана от Академията за мода и проф. Любомир Стойков в галерия „Милениум“, а темата бе „Вдъхновението“. Двамата коафьори споделиха, че в тяхната работа не може без вдъхновение и именно то е разковничето за успеха. А ние пък не пропуснахме да ги попитаме какви са новите тенденции в прическите за тази година.

„В момента се налагат естествените визии – категорична е Милена Кльонтова. – Колкото е по-небрежна една прическа, толкова е по-модерна.“

„Наблюдава се и предпочитание към крещящи цветове на косите – яркооранжево, лилаво и червено – допълва Александър Филипов. – Разбира се, и русото никога не излиза от мода.“

Моделът и актриса Диляна Попова се довери за визията си на Милена

Освен коафьори с опит Милена и Александър са обучаващи в Академия Christian of Roma, представлявайки два различни световни бранда във фризьорството. Той – на Alfaparf, а тя – на BES. И двамата отлично знаят колко са важни качествените продукти в работата на фризьорите. Затова те не правят компромиси в тази област. А продуктите на Alfaparf и BES, чийто представител у нас е компанията лидер в сферата на красотата Christian of Roma, са не просто много качествени, но и са изключително щадящи косите.

„В каталога на бранда BES има изключително разнообразие от цветове, които се миксират и се получава перфектен резултат – казва Милена Кльонтова, която е определяна за майстор на белеажа (техника за оцветяване на косата – б.а.).
„Продуктите на Alfaparf за мен са на изключително високо ниво, предлага се всичко от А до Я във фризьорството“ – категоричен е Александър Филипов.

Макар да знаят много тънкости в своя занаят двамата не спират да ходят на обучения по света. Те смятат, че един коафьор постоянно трябва да върви в крак със световните тенденции, тъй като непрекъснато се предлагат нови и нови продукти, както и модерни техники на работа. Затова според Милена и Александър Академия Christian of Roma е истински мисионер в тази област, като от нея са излезли много талантливи млади фризьори, които вече са доказани професионалисти.

Главният мениджър на Christian of Roma Мария Данчева (крайната вляво) заедно с Александър Филипов и Милена Кльонтова и техните модели на Вечерта на стила, организирана от Академията за мода

„Хубавото е, че българските коафьори, благодарение на собственика на Christian of Roma Елена Кристиано, вече се обучават не само у нас, но и в най-големите световни столици на красотата – казва Александър Филипов. – През юни за Рим ще заминат 12 наши фризьори, за да се срещнат с най-добрите в бранша в академията на Аlfaparf. Това е ценен опит, който е изключително важен за всеки коафьор.“

Освен в своите фризьорски салони Милена и Александър са ангажирани и с едни от най-големите модни събития у нас – Sofia fashion week и „Мис България“. Двамата обикновено са в бекстейджа и не са под светлините на прожекторите, но онова, което правят, е уникално. Тяхна е заслугата за перфектните прически на всички, излизащи на подиума.

„Работата на такива големи модни събития в бекстейджа е напрегната, но в същото време и приятна – разкрива Александър Филипов. – Да се грижиш за косите на участниците е отговорна задача. Не липсват и инфарктни моменти, но се справяме.“

Двамата са работили с почти всички български известни дами от света на модата, но полюбопитствахме прически на кои световни звезди биха искали да направят. Милена и Александър, естествено, си имат свои любимци и много биха искали да се докоснат до Дженифър Лопес и Анджелина Джоли. Е, дано им се случи някой ден. А и нали казват, че мечтите се сбъдват.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини