- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кой иска следващият президент на Русия да е като Путин?!

Следващият президент на Русия трябва да е като Владимир Путин, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков в интервю за студентския новинарски канал „МГИМО 360“, предаде ТАСС.

„Такъв“ – това е отговорът на Песков на въпрос какъв трябва да бъде следващият президент на Русия. При последвалия уточняващ въпрос възможно ли е това той казва: „Може и да е друг човек, но да е такъв като него.“

Песков заявява, че се надява, че Путин ще се кандидатира за нов мандат и съответно е убеден в неговата победа. По думите на говорителя на Кремъл е трудно да се каже дали ако е друг човек, следващият президент на Русия ще успее да съхрани всичко, което е постигнал Путин. Настоящият президент на Русия има право да се кандидатира за нов мандат, макар и все още да не е говорил за своето решение по този въпрос.

Дмитрий Песков

„За момента Путин не е обявявал своето намерение да се кандидатира за президентските избори. Но искрено ми се иска да вярвам, че ще го направи. Не се съмнявам, че той ще победи на изборите, не се съмнявам, че той ще продължи да бъде нашият президент. А и е видно, че ще бъде“, казва още Песков.

Изборите за президент на Русия трябва да бъдат проведени на 17 март догодина. Официално датата трябва да бъде насрочена другия месец, след което политическите партии трябва да проведат своите предизборни кампании и официално да издигнат кандидати, посочва ТАСС.

„МГИМО 360“ е информационен портал на Московския държавен институт за международни отношения – университет към министерството на външните работи на Русия. От май 2021 г. кореспонденти на канала са журналисти от пресслужбата на министерството, които отразяват работните посещения зад граница на руския външен министър Сергей Лавров, отбелязва ТАСС.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -