17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

Колко солено ще ни излезе морето това лято

Седмица на Българското Черноморие излиза средно между 2000 и 7000 лв. за тричленно семейство

Туристическите пакети по Северното Черноморие това лято са поскъпнали между 3 и 15 на сто спрямо миналата година. От бранша казват, че това се дължи на увеличените разходи. По-голям ръст в цените на нощувките има през юли и август. Има и хотели, в които офертите се доближават до миналогодишните, пишат от агенция Фокус.

Какви ще са цените по морето това лято

„Просто пазарът не може да поеме по-високи цени. От началото на юни до към 20-25-ти са 43 евро на човек на ден  All inclusive. После вече стават 51-53 евро за юли и август. Най-трудно ни е да ценообразуваме, тъй като не знаем коя цена до кога ще бъде актуална“, коментира Стела Деянова, която е хотелиер.

За седмична почивка по нашето Черноморие тричленно семейство ще трябва да плати между 2000 и 7000 лева, в зависимост от категорията и местоположението на хотела, посочва бизнес секцията на БТВ.

Има голямо разнообразие. All inclusive е най-предпочитаната оферта, защото при нея туристът може да си пресметне точно колко ще му струва почивката, посочи Стоян Маринов.

Как да предпазим дома си от кражби, докато сме на почивка?

Малко по-скъпа е почивката в южните ни съседки.

„За една нощувка високия сезон, All inclusive, цената за един човек там е от порядъка на 120-125, дори и 130 евро. Тоест означава, че там завишенията са по-високи“, каза още Маринов.

„Най-примамливи са офертите през юни. Свободни места все още има. Цените са два пъти до три пъти по-ниски, отколкото през високия сезон – юли – август. Предлагат се и много бонуси от порядъка на безплатни спа услуги и безплатни трансфери за тези, които пристигат индивидуално“, казват хотелиерите, цитирани от БНТ.

Не това обаче е причината семейството на Слава Кенет от Норвегия да организира почивката си в България.

Страната ви е много красива. През последните 10 години всяко лято сме тук. Цените постепенно се повишаваха през годините, но точно тази го усещаме най-силно, може би защото норвежката крона поевтиня, каза Кенет.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини